Stichting Den Haag Vitaal

Stichting Den Haag Vitaal is een sociale onderneming in Den Haag die dit jaar genomineerd is door de gemeente en MKB Den Haag als de meest inspirerende sociaal ondernemer van Den Haag. Den Haag Vitaal heeft als missie om oud en jong te verbinden. Dit met sport en gezonde voeding als basis. We hebben veel ervaring in het werken met jongeren,  die veelal met een leer achterstand of een afstand tot de arbeidsmarkt te maken hebben. Voor onderstaande projecten kunnen wij in 18 maanden 45 voornoemde jongeren via een intensief traject begeleiden en opleiden en via onze relaties aan een baan helpen. Hierdoor zijn ze in staat om te kunnen werken aan een stabiele toekomst. Naast opleidingen in verschillende facilitaire vakken kunnen wij hulp bieden bij de aanwezige multiproblematiek hebben wij een netwerk in Den Haag om ook de jongeren aan arbeid te helpen. Wij werken daarmee samen met diverse partijen die veel ervaring hebben op dit vlak. Onze organisatie is een SBB erkende organisatie en de leermeesters hebben een jarenlange ervaring met het begeleiden en opleiding van jongeren. De ervaringen zijn breed maatschappelijk toepasbaar.

Projecten

Den Haag Vitaal organiseert met jongeren een maaltijd service, senior diners en De Haagse Vitaliteitsdagen voor de ouderen. De Haagse Vitaliteitsdagen zijn wekelijkse sportochtend in combinatie met een gezonde lunch voor senioren, dit om te laten zien dat sporten leuk kan zijn en gezond eten ook lekker is. We zetten jongeren in van praktijkscholen in de keuken, bediening en van ROC Mondriaan, van de HHS als assistent sportbegeleider. Het sporten zelf is niet prestatie gericht, gewoon lekker bezig zijn en de sociale cohesie staat bij ons boven aan.

Ook een sportmanager/projectmanager die in samenwerking met het stagebureau van de Haagse Hogeschool word intensief betrokken bij de organisatie. Deze begeleid en organiseert het bewegen van de deelnemers, begeleid de buurtonderzoeken met interviews onder de ouderen en jongeren die ons hebben geleerd wat de behoeften zijn van senioren en jongeren bij ons in de buurt.

Meer weten over onze project? Klik dan op “Onze Projecten

Initiatieven

Onze Stichting is opgericht in 2015 en onze initiatieven zijn klaar voor uitbreiding. De infrastructuur en onze samenwerkingen staan garant voor een gezonde uitbreiding van de initiatieven in samenwerking met maatschappelijke dienstverlening. Ook richting nieuwe initiatieven die ontwikkeld maar nog niet uitvoert worden kan dit een ideale combinatie zijn.

Keten-Samenwerking

Stichting Den Haag Vitaal werkt voor ouderen samen met diverse zorginstellingen die gespecialiseerd zijn in ouderen die nog zelfstandig wonen. Onder andere HWW zorg en Florence. We hebben ook met Parnassia en Steadion een samenwerkverband afgesproken waar onze deelnemers in het kader van “social returns” werkzaamheden kunnen verrichten. Ook hier gaat het weer om ouderenzorg. Bij Parnassia voor inwonende patienten en bij Staedion voor inwoners van hun ouderen woonzorghuizen in Den Haag. Ook verschillende sportverenigen als HSV Duno en handbalvereniging Hellas zijn een samenwerkpartners waar deelnemers de bij ons geleerde werkervaring in de praktijk kunnen brengen. Stichting Haags Sportstimulering voor gehandicapten gaan we onder andere ondersteunen met het opzetten van het Haagsrolstoelhandbal en mensen met een beperking vinden die mee kunnen doen met de Haagse Vitaliteitsdagen.