Kerstdiner 2018

U kent ons wel “De Maaltijd Express”.
Buiten het maken en rond brengen van de dagelijkse warme en koude maaltijden, de diverse beweeg programma’s met lunch voor senioren organiseren we voor “Stichting De Den Haag Vitaal” op vrijdag 14 december een traditioneel kerstdiner In de gezellige huiskamer van HSV DUNO, gelegen aan de Monseigneur Nolenlaan 9 in Den Haag. Dit voor de vierde keer. HSV Duno ligt in de gouden senioren driehoek van Den haag. In Deelgemeente Loosduinen en grenzend aan Zegbroek en Escamp. Waar de meeste senioren van Den Haag wonen voor hen is onze locatie op loop of fietsafstand. Senioren die verder weg wonen of een beweging beperking hebben kunnen eventueel gebruik maken van de Boodschappen begeleiding dienst. (070-3646661).
De huiskamer van HSV Duno wordt omgetoverd in een sfeervol kerst restaurant
Initiatiefnemer Henk Tramper van de “Stichting De Haagse Vitaliteit” zijn stelling dat elkaar ontmoeten rond de kerst dagen heel belangrijk is in de tijd van het jaar. Net als bij de andere diners en De Haagse Vitaliteit is lekker en gezond eten nodig maar staat de sociale cohesie ook aan de top bij dit evenement. Het is altijd een hele onderneming, de tafel schikking, achter de bar in de keuken en de bediening. Die groep van 10 hier en die van 14 daar maar ook aan de alleenstaande mensen wordt aan gedacht. Het hoofd bediening zorgt met zijn mensen dat niemand alleen zit, er is altijd plek om ergens aan te schuiven en nieuwe mensen te leren kennen.
De doelgroep voor deze diners zijn alle Haagse senioren, zowel alleenstaande als echtparen. Zoals bij alle initiatieven van De Maaltijd Express en de Haagse Vitaliteit krijgen senioren 65+ met een ooievaarspas een hoge korting zodat het diner voor iedereen toegankelijk is. Inschrijven kan tot en met donderdag 13 december maar vol is vol.
Het kerstmenu wat er bij het kerstdiner wordt geserveerd is: voorgerecht kalkoen cocktail- hoofdgerecht rollade gevuld met wild gehakt begeleid met een gevulde appel, in spek gerolde sperziebonen en aardappel soesjes. Het nagerecht is gevulde flensje in sinaasappelsaus.
Deze avonden komen tot stand in samenwerking met leerlingen van diverse praktijkscholen die ervaring opdoen die door de professionals van het team van De Maaltijd Express begeleid worden in de keuken en bediening samen met een aantal vrijwilligers. Vrijwilligers die het leuk vinden om zo nu en dan op een avond een handje willen toesteken kunnen zich aanmelden of via info@demaaltijdexpress.nl.
Voor meer informatie kan u contact opnemen met De maaltijd Express, 070-8883943 of u kan de website bezoeken www.dehaagsevitaliteit.nl.
Wij zijn op zoek naar vrijwilligers voor:
– Het rondbrengen van maaltijden naar senioren
– Vrijwilligers die mee willen eten met alleenstaande senioren
( om de eenzaamheid tegen te gaan)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *